19 Kasım 2007 Pazartesi

Yükselen Burç,

Yükselen Burç, astrolojide doğmuş olduğunuz zaman ve yerin konumuna göre güneşin o gün itibariyle battığı yerin tam karşısında yer alan noktadır. Kişinin kendini nasıl gördüğünü, nasıl hissettiğini, dış dünya ile olan her türlü davranış şeklini ve ilişkilerini gösterir. Aynı zamanda kişinin gerçekleri nasıl gördüğünü, ve kendini dış dünyaya ortaya koyuş biçimini de gösterir.

Doğum haritasında ruh ile en çok bağlantısı olan nokta olarak kabul edilen yükselen burcun, geleneksel astrolojide kişinin fiziksel bedeni ile dış görünüşünü de etkilediği kabul edilir. Yaklaşık 2 saatte bir burç değiştiren yükselen burcu bilmek için doğmuş olduğunuz saate ihtiyaç vardır. Doğum saatinizden uzak olan her 4 dakikalık zaman birimi yükselen burcunuzu 1 derece değiştirecektir.

Astroloji'de Yükselen Burcun ilginç özelliklerinden bir tanesi de aşk ve seks kapasitemizi ve meyillerimizi göstermesidir. Romantik birisi misiniz yoksa aşkı saf bir erotizmle mi arıyorsunuz ? Tutkulu, kendini her şeyi ile sevdiğine adayan birisi misiniz ? Sevgilinizi gözünüzden bile kıskanan sahiplenici eşiliminiz mi var ? Yoksa, kendinden fazla sevdiğinin mutluluğunu düşünen fedakar bir portre mi çiziyorsunuz ?.Yükselen burcunuzu bulduktan sonra ilgili yükselen burç özelliklerinden karakterinize ve yaşamanıza etkilerini öğrenebilirsiniz.
---
Astrolojiyle az çok ilgilenen ve yükselen burcunu veya anlamını bilmeyen pek az insan kaldığını tahmin ediyorum. Yükselen burç Zodyak kuşağında doğduğunuz anda yükselen burçtur. Kendinizi dış dünyaya ifade etme tarzınızdır, sosyal tavrınızdır. Yükselen burcunuzu bulabilmek için yaklaşık olarak doğum saatinizi bilmelisiniz. 1 saatlik zaman aralığı yükselen burcunuzun yanlış bulunmasına neden olabilir. Bazen 10 dakika hata ile verilmiş doğum saati de yükselen burcunuzun yanlış bulunmasına neden olabilir.

Yaşam süresince anılarla, korkularla, sezgilerle, değişen düşünce ve duygularla, pek çok sorunla doluyoruz. Sizi tanıyan her insana bunları bir çırpıda anlatabilme şansınızda yok. Yükselen burç bütün bunları kişiliğinizi, ruhunuzu en iyi ifade edebilmek için geliştirdiğiniz/ veya geliştiremeyip sevimsizleştirdiğiniz, kimlik duygunuzdur, görüntünüzdür. Bu görüntüye ihtiyacınız vardır. Bazen göründüğünüz gibisinizdir bazen görünemediğiniz gibi. Doğru görüntü ihtiyaçlarınıza en iyi cevabı veren tavrı geliştirebildiğinizde ortaya çıkar ve bize özgüven sağlar. Aksi durumda amaçsız, korkak, zorba, dünyayla savaşan birine dönüşürsünüz.